skip to Main Content

Nästa kurstillfälle: Malmö, 2019-05-21

Har du växt ur mobilkameran eller den lilla kameran med fast optik? Då är nästa steg att börja filma med systemkamera.

Videoakademin

En digital systemkamera kan ta ditt filmande till nästa nivå

Optisk zoom och utbytbara objektiv av hög kvalitét skapar möjligheter att göra film med en mycket professionell finish till ett lågt pris. Om du är ute efter ett klassiskt filmiskt uttryck med snygga skärpedjup, är en systemkamera förstahandsvalet.

Att filma med systemkamera har under senare år blivit mycket populär bland upphovsmakare till musikvideo, reklam- och spelfilmer med låg budget.

Eftersom systemkameran i första hand är skapad för stillbildsfotografering, har den en del tekniska tillkortakommanden i jämförelse med en professionell videokamera, exempelvis kring hanteringen av ljudinspelningen. Det finns lösningar, och de lär vi ut under kursdagen.

Under kursdagen blandar vi teori med praktiska övningar.

För vem
Marknadsförare, kommunikatörer och andra som vill ”växla upp” och lära sig hantera en kamera där de själva är den enda begränsningen.

Kursinnehåll
• Objektivkunskap
• ISO/bländare/ND-filter/skärpedjup
• Ljussättning för film
• Ljud med externa mikrofoner
• Extern monitor
• Stativ/handhållen kamera

Pris: 6 200:- exkl. moms. Priset inkluderar fika och lunch. Är ni fler? Din kollega får 1 500:- rabatt om ni bokar samtidigt.

Kursledare
Dan Andersson är videofotograf/redigerare/inslagsproducent som i många år har jobbat på såväl SVT som stora danska produktionsbolag – med allt från nyheter till dokusåpor.

Intresserad av skräddarsydd kurs?
Kursen kan även genomföras i anpassad form, helt efter förutsättningar på ditt företag. Välkommen att kontakta oss för dialog om upplägg.

Bokning och frågor

Anmäl dig här till Videoakademins kurser.

info@videoakademin.se eller ring Joakim Lindhé, 0709-531033.

Back To Top